Güvenlik İş’ten büyük tepki!

Güvenlik İş Kocaeli Şube Başkanı Muhammet Tatlıgül taşerondan kadroya geçen işçilerin ücret düzenlemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, “Etkisiz ve yetkisiz kaldınız” dedi.
Güvenlik İş Kocaeli Şube Başkanı Muhammet Tatlıgül taşerondan kadroya geçen işçilerin ücret düzenlemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, “Etkisiz ve yetkisiz kaldınız” dedi
Hükümetin aldığı karar sonrası taşerondan, kadroya geçen işçilerin ücret düzenlemelerinin netleştirilememesine Güvenlik İş Kocaeli Şube Başkanı Muhammet Tatlıgül’ün tepkisini çekti. Tatlıgül, hala taşerondan kadroya geçen işçilerin ücret düzenlemesinin yapılamamasının diğer sendika ve muhalefet üyelerince koz olarak kullanıldığını söylerken, “Emeğin edebiyatını, istismarını, ticaretini yapan, emekçiye haksızlık eden, aldatan hatta hükümeti tehdit edebilen bir takım sözde sendikalara ve muhalefete teşne oldunuz dedi.
ÜCRET DÜZENLEMESİ NETLEŞMEDİ
Muhammet Tatlıgül açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Son bir aydır taşerondan kadroya geçen işçi arkadaşlarımızın ücret düzenlemesini netleştiremeyen, yönetemeyen, bakanlık yetkilileri, bürokratları ve kıymetli büyüklerim. Etkisiz ve yetkisiz kaldınız. Bir milyona yakın insanın insicamını bozmayı hissiyatını alt üst etmeyi başardınız. Emeğin edebiyatını, istismarını, ticaretini yapan, emekçiye haksızlık eden, aldatan hatta hükümeti tehdit edebilen bir takım sözde sendikalara ve muhalefete teşne oldunuz.
SEVİNCİMİZ HÜZNE DÖNÜŞTÜ
Oysa o koltuklarınız, o makamlarınız size, o siyasi irade tarafından hizmet edin, çatın, yapın, inşa ve ihya edin diye emanet edilmişti. O siyasi irade bize de Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük reformu diye nitelediğimiz kadroyu hediye etmişti. Kadro sevincimizi hüzne dönüştürdünüz. Hazımsızlara pirim verdiniz. Kurumlarımızda her biri adeta bir beyin ve bel kemiği olan donanımlı, çalışkan ve özverili personellerimizi küstürdünüz. Bizim taleplerimiz; kamu çerçeve protokolü, eski ve yeni 4D ayrımını kabul etmiyoruz, enflasyon farkının ödenmesi, eşit işe eşit ücret ve kadro alamayan arkadaşlarımıza kadro verilmesi.”(kocaelidenge)